Български
jet Водни спортове Слънчев бряг www.beach.jetski.bg jet Купи / Продай www.shop.jetski.bg

БЪЛГАРИН СТАНА ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО ДЖЕТКИ

Бургаският състезател Кристиян Киров стана вице-европейски шампион по джетски. Той завоюва сребро в категорията Novice Stock на Европейския шампионат в Полша, които се провежда между 14 и 17 юли. Шампион в този клас стана финландеца Феету Раджярви , а бронза грабна белгиеца Тринкони Джовани.
Крайното класиране в този клас се оформи след общо три старта, в които участваха 21 състезатели от Стария континент.  В Мото 1 българинът стартира много добре и успя да завърши на трета позиция, но  малко преди финала направи техническа грешка, която му коства наказателна обиколка, а това го прати на 8-та позиция.Решен на всичко в Мото 2 Киров стартира отново прекрасно и поведе колоната, като почти до края успя да удържи атаките, но в крайна сметка бе задминат от бъдещия шампион Раджярви. Второто място в това Мото 2, даде възможност на бургазлията да гони в крайното класиране медал е той се възползва по най-добрия начин от това. Във финалното Мото 3, Киров отново не остави шанс на своите конкуренти при старта и поведе с огромна преднина, но старта беше анулиран, заради сблъсък на няколко джета. При повторния старт българинът пак стартира добре, за кратко водеше, но в крайна сметка отново финландеца Раджярви грабна победата, а за Киров остана втората позиция. В крайна сметка с две втори и едно осмо място, Кристиян Киров донесе сребърен медал на България от ЕП в Полша.
„Беше може би най-трудното първенство, на което съм участвал. Конкуренцията е убийствена, като при стартовете, понеже са масови дори имаше сериозни сблъсъци, като някои от колегите са със сериозни фрактури. Радващото за мен е, че завършваме европейското без травми, и без сериозни проблеми за новия джет, с който се състезавах“, заяви Киров от Полша, където ще остане до неделя, когато ще се проведе и награждаването на победителите, както и официалното закриване на шампионата. Следващото международно участие на Кристиян Киров ще е на Балканското първенство в Сърбия, което ще се проведе на 13 и 14 август, а в края на годината той и неговия екип ще пътуват за Тайланд, където бургазлията ще вземе участие в Световното първенство за трета поредна година.
Jetski.bg Petrol gorivo Black Sea Group Black Sam SeaBreacher.bg AquaSport Акватракс Info Point